|
|
|
| מחבר |
הודעה |
רונן יצחק
שחקן גיבור

|
פורסם:
שישי יול' 31, 2009 ב-15:22 |
 |
EA באמת מנסה לחדש את עצמה בדור הזה, ולדעתי בהצלחה. אחת הדוגמאות המובהקות שמוכיחה את זה, זה המשחק הנוסף בסדרת המירוצים המידרדרת שלה, שהיא Need for Speed. החברה הבחינה בהידרדרות והחליטה לחשוב מחדש, והתוצאה? - NFS: Shift
NFS: Shift הוא משחק מירוצים שעל פי הרשמים השונים יהיה יותר ריאליסטי, מושך תשומת לב והכי חשוב - כיפי, מקודמיו לסדרה (במראהו, הוא מזכיר לי מאוד את Grid, שזה נהדר). יהיה בו דגש על דריפטינג (החלקות בפניות). המשחק יכלול 18 מסלולים, אם אינני טועה, ומצב קריירה מושקע.
כאשר תתחילו את המשחק תהיינה לכם שתי אפשרויות בלבד: מצב קריירה ומסך אפשרויות. בחירה באפשרות הראשונה תציב אתכם מול ההגה של ה-BMW M3 כאשר כל אמצעי הסיוע כבויים. אתם תנהגו בה במסלול שנקרא Brand Hatch, ולאחר שתסיימו את הסיבוב, המשחק ימליץ לכם על אפשרויות רמת הקושי המתאימות לכם להמשך הדרך. זה כולל אפשרות וויסות של ABS (מערכת למניעת נעילת הגלגלים), שליטה בכוח הגרירה, שליטה ביציבות, נזקים, סוגי תמסורת, רמת ה-AI (אינטליגנציה של המחשב). כמובן, תוכלו לשנות את הפרמטרים האלה לפי ראות עיניכם - המחשב רק ימליץ לכם על הוויסות הנכון לגבי כל אחד מאלה, על פי כישוריכם על הכביש שנמדדו באותו מסלול ראשוני. הכתב ב-IGN מדווח שהמחשב המליץ לו על מאפיינים זהים לאילו שהגדיר מראש, וזה אולי רומז לדיוק של ההמלצה.

לאחר שתסיימו להיות מוערכים בהתאם על פי ביצועיכם הראשוניים, תחזרו לאותו מסלול, אך הפעם תקיפו אותו בשני סיבובים. המיקום שלכם כשתחצו את קו הסיום ייקבע עם כמה כסף התחלתי תתחילו את מצב הקריירה, וזה נע בין 25,000 ל-35,000 דולר. אל תדאגו, יהיה ניתן לבצע Retry אם לא תהיו שבעי רצון מביצועיכם במהלך המירוץ, עד שתשיגו מיקום סביר במירוץ, ואת נקודת הפתיחה היותר קלה למצב הקריירה.
קיימים המון אפשרויות וויסות לנסיעה, כגון לחץ בגלגלים, ודירוג קפיצים, אך אם אתם מתעצלים להיכנס לרזולוציות הנמוכות כדי לקבוע מה טוב לכם, המחשב יוכל לעשות זאת עבורכם על ידי ניווט שלכם בסליידר שיקפוץ למסך ויהיה קל לתפעול.
ישנם אירועים (Events) רבים במשחק כדי להשתתף בהם, ומכיוון שהרכבים מוגבלים לטאיירים (מסודרים בשכבות על פי רמה: למשל, מכונית בדירוג טאייר 4 לא תוכל להתחרות במסלול בדירוג של טאייר 1, מול מכונית פשוטה), לכן נצטרך לבצע את ההשקעות הכספיות שלנו בתבונה. חלק מהרכבים יתאימו יותר לאירועי דריפטינג, למשל, בעוד שאחרים לא. כמו כן, חלק מהרכבים יהיו ניתנים לוויסות והתאמה מספיקים כדי לאפשר להם בהמשך להשתתף באירועים נוספים, אשר לפני כן היו חסומים להם. מכאן יש לכם אפשרויות בחירה - לרכוש רכב חדש שיוכל למשימה, או להשקיע ברכב הנוכחי, כדי להתמודד איתה.

במהלך המשחק תקבלו כוכבים על סיום במקום הראשון, השגת ציון דרך במירוץ וביצוע מטלות ספציפיות במירוץ. הכוכבים האלה יעניקו לכם דרגת טאייר גבוהה יותר וכך יותר אירועים ייפתחו לכם. גם תרוויחו נקודות נהג על-ידי שליטה בסיבובים, ביצוע עקיפות וכד', ואלה ייפתחו אף יותר אירועים ספציפיים במשחק, חלקי חילוף ואף רכבים חדשים.
בכל רמת טאייר במצב האירועים ישנה סדרה של סוגי אירועים שונים להשתתף בה. בטאייר הראשון, למשל, ישנם מירוצים רגילים, מירוצי יצרן (היכן שתוצבו בתוך רכב ותתחרו נגד המחשב שישלוט ברכב בדגם זהה לשלכם) ומירוצים נגד השעון (אתם לבד, נגד הזמן). כל סדרה כזו דורשת כוכבים במספר מסוים כדי שתהיה גישה אליה. כך שבטאייר הראשון תאותגרו במירוצים רגילים, אך תזדקקו לעשרה כוכבים לפני שתוכלו להתחרות במירוצי יצרן, ו-20 כוכבים כדי להשתתף במירוצים נגד השעון.
הטאייר השני, לעומת זאת, יציע גם קרבות מכוניות (מירוצים של אחד על אחד בין מתחרים קלאסיים, כמו ה-Cameo וה-Challenger, אירועים מעורבים (כנראה הכוונה למירוצים רגילים, אירועי דריפטינג ומירוצים נגד השעון, באירוע אחד), ואירועי דריפטינג.

הכתב מציין שמה שמגניב כאן הוא שהמשחק מבצע שימוש במערכת רכישת הכוכבים, בנוסף לגיוון באירועים, כדי ליצור מערכת אשר תמיד תציע משהו שונה לעשות ותדרבן יותר בעזרת מערכת הניקוד המתאפיינת בהיבטים רבים, באותו אופן אשר הפך את החוויה של World of Warcraft להיות כל-כך ממכרת. עכשיו EA, ו-Slightly Mad Studios, מנסות להביא את אותה החוויה לז'אנר המירוצים. "אם זה יעבוד", כך מבטיח הכתב המנוסה, "אני אצמד למסך שעות על גבי שעות, עד לסוף, מוצא את עצמי שואל לעתים תכופות, 'מה, כבר 5 בבוקר?'".
הכתב חותם ואומר שאף משחק מירוצים אשר שיחק עד כה לא היה מלוטש מבחינת החוויה של מירוץ בזווית ראייה מתוך הרכב, כפי שב-NFS: Shift. למרות שהמשחק בכללותו אינו מדויק במאה אחוז, הוא עדיין כיף גדול. המשחק מעניק את התחושה הייחודית שלו (למרות שמזכיר מאוד את Grid, כאמור). הכתב מסיים ואומר שבאופן אישי הוא מצפה מאוד לחזור ולשים את ידו על המשחק, וממה שהספיק לשחק, נגלה אליו משחק מירוצים כיפי מאוד וחווית תוך-רכבית פשוט פנטסטית, ואם ההבטחה של מצב הקריירה תמומש, אז הוא מבטיח להתמכר.
גם לפני הרשמים האלה שלו, אני ציפיתי לו מאוד, ואני שמח מאוד לקרוא את הרשמים ולראות שהמשחק הולך להיות הכי גדול שהוא יכול להיות. עד למשחק הבא בסדרה לפחות, שיבוא לאחר Shift, ו-EA מבטיחה שיהיה חדשני באמת (הוא כבר נכנס להליך פיתוח).
למרבה המזל, המשחק הזה לא נדחה לשנה הבאה, ונוכל לשחק אותו כבר בספטמבר (עוד חודש וחצי!!!), בו הוא יוצא ב-22 בחודש.
הנה סרטונים נוספים של המשחק, כאשר אחד מהם הוא חדש-חדש.
מקור: IGN
|
 |
SnowFox
שחקן מתקדם

|
פורסם:
שישי יול' 31, 2009 ב-16:43 |
 |
נראה טוב, אני אשחק בו שהוא יצא למחשב. |
|
|
|
 |
Blue blur
שחקן גיבור

|
פורסם:
שישי יול' 31, 2009 ב-20:07 |
 |
Need For Speed:Shit |
_________________ Just according to keikaku |
|
|
 |
MARIO
שחקן על

|
פורסם:
שישי יול' 31, 2009 ב-21:58 |
 |
כי משחקי Need For Speed הם כמו פיפ"א- חוזרים על עצמם רק עם שיפור ממש מינורי בין כל משחק למשחק. |
|
|
|
 |
Blue blur
שחקן גיבור

|
פורסם:
שישי יול' 31, 2009 ב-22:30 |
 |
מה שהוא אמר. |
|
|
 |
Blue blur
שחקן גיבור

|
פורסם:
שבת אוג' 01, 2009 ב-07:48 |
 |
| רונן יצחק כתב: |
| MARIO כתב: |
| כי משחקי Need For Speed הם כמו פיפ"א- חוזרים על עצמם רק עם שיפור ממש מינורי בין כל משחק למשחק. |
רואים שלא טרחתם לקרוא ולהתעניין וישר זורקים דעות קדומות לאוויר (קראתם בכלל את מה שכתבתי בהודעה הפותחת?). כן, משחקי NFS היו חרא, אבל אם הייתם קוראים ומתעניינים, הייתם רואים שהדבר החיד שדומה בינו לבין המשחקים הקודמים בסדרה הוא השם בלבד. הרשמים ממש מצוינים בינתיים, ואת זה לא ניתן לומר על המשחקים הקודמים.
כחובב מירוצים שדאג למלא את ספריית הקונסולה שלו במשחקי מירוץ, אני דילגתי על כל משחק NFS שיצא. אני קורא ובודק לפני שאני מחליט מה נכנס אליי הבייתה, ולמשחק הזה אני אפילו אפרוש שטיח אדום, מדלת הכניסה, ועד לקונסולה  |
אני קראתי עד החלק שרואים רק בגוף ראשון,שם הפסקתי. |
|
|
 |
Blue blur
שחקן גיבור

|
פורסם:
שבת אוג' 01, 2009 ב-19:31 |
 |
| Blue blur כתב: |
אני קראתי עד החלק שרואים רק בגוף ראשון,שם הפסקתי. |
לדבריהם, זה מעניק תחושת מהירות ואינטנסיביות יותר טובה.
וזה נכון, בכל משחקי המירוץ ששיחקתי, זווית הראייה התוך רכבית הייתה מגניבה יותר והרגישה כיף יותר (אבל מתוך הרגל, לרוב אני משחק בגוף שלישי). זה לא משנה את הציפייה שלי לכותר החדש, אם הוא טוב כמו שמספרים. הם גם מאוד השקיעו וליטשו את התחושה התוך-רכבית, אז נסלח להם. |
כנראה זה בגלל שאתה יותר בקיא בז'אנר ממני אבל אני הרגשתי ממש לא בנוח בזווית הזו והזווית מחוץ לאוטו הייתה האידיאלית ביותר בשבילי. |
|
|
 |
Blue blur
שחקן גיבור

|
פורסם:
שבת אוג' 01, 2009 ב-22:10 |
 |
כן, זה עניין של נוחות והרגל. גם אני לרוב משחק בזווית ראייה חיצונית, אך לפעמים מחליף לפנימית כי זה יותר מגניב  |
מגניב זה לא מילה נרדפת לנוחות! |
|
|
 |
megadeoxys
שחקן גיבור

|
פורסם:
ראשון אוג' 02, 2009 ב-02:51 |
 |
MEH
ניד פור ספיד הפסיק להיות טוב בערך אחרי... 2.
ברנאוט לנצח בכ"מ. |
 |
Kiwovo
שחקן גיבור

|
פורסם:
ראשון אוג' 02, 2009 ב-03:03 |
 |
אהבתי את 4 אחרי זה הסדרה היתה לא משהו.. שחקתי קצת בUNDERGROUND וכל השאר לא משהו...
לדעתי המשחק כבר חרוש .. זה לא כמו פעם עם הסירנות של המשטרה.. אחח הקול האהוב של השוטרת |
 |
רונן יצחק
שחקן גיבור

|
פורסם:
שישי אוג' 14, 2009 ב-15:39 |
 |
כתבת ריאיון ב-IGN מספרת איך זה ליצור ב-Shift את אחד המסלולים הכי מפורסמים בעולם.
הכתבה מתחילה בכך שמספרת מדוע הפעם זה שונה, והוא לא כמו המשחקים הקודמים בסדרה: הוא לא מפותח על-ידי צוות פנימי ב-EA, אלא על ידי חברה שפיתחה את GTR המצוין ל-PC (ממוצע 89.42%!!!), ושהוא הפעם לוקח כיוון ריאליסטי יותר. הם מוסיפים וכותבים שממה שראו עד כה, השינוי השתלם מאוד מאוד.
אתם רואים? תשפטו אותו בהתאם ל-GTR, ולא בהתאם לקודמים בסדרת NFS
יש גם סרטון חדש. אני מוריד! |
 |
Kiwovo
שחקן גיבור

|
פורסם:
שישי אוג' 14, 2009 ב-16:12 |
 |
אח שלי אומר שזה אחד המסלולים הבאמת קשים שיש..
הוא אפילו סיפר לי על זה ש-JEREMY CLARKSON השווה את הזמנים שהוא עושה במשחק GT5 ובמציאות! וגילה שאין הבדלים גדולים כל כך.. |
 |
Xx elAd xX
שחקן חדש

|
פורסם:
ראשון אוג' 16, 2009 ב-13:52 |
 |
המשחק נראה טוב אבל האם אתה יודע אם למשחק יהיה אפשרות לנהוג בגיר רגיל כי יש לי הגה G25 |
|
|
|
 |
רונן יצחק
שחקן גיבור

|
פורסם:
ראשון אוג' 16, 2009 ב-19:03 |
 |
| Xx elAd xX כתב: |
| המשחק נראה טוב אבל האם אתה יודע אם למשחק יהיה אפשרות לנהוג בגיר רגיל כי יש לי הגה G25 |
אני חושב שזו תכונה שכיום קיימת בכל משחק מירוצים.
אישית, אני מתעלם מהאפשרות הזו, מעדיף אותו אוטומטי. גם ככה אני מסתבך עם ההגה, אז אני לא צריך גם להוסיף גיר רגיל על הראש שלי  |
 |
Blue blur
שחקן גיבור

|
פורסם:
שישי ספט' 11, 2009 ב-06:21 |
 |
(וואו, כמה פרצופים של רונן אחד אחרי השני...)
עוד עדכון! הביקורת האמריקאית למשחק שוחררה, והציון הוא.... תופים יותר חזקים, בבקשה.... 9.0!!!!!!!! אההההההההההההההההההההההה!!!!!
ביקורת של 4 עמודים...
| ציטוט: |
Need for Speed Shift is a glorious return to greatness (and evenexcellence) for EA's seminal racing franchise. Slightly Mad Studios hasdelivered a driving experience that, while not completely accurate interms of its simulation aspects, is practically dead-on in terms ofwhat it's like to race around some of the world's best racing circuits.The career mode could (and should) have been a little better, but theact of driving is basically phenomenal
|
אז מה אם המשחק הקודמים היו חרא, זה לא אומר שגם החדש יהיה  |
מי היה מאמין !
רק בבקשה תתלהב באותה מידה גם על פרוייקט NeedleMouse. |
|
|
 |
|
|
|
|
|
צפה בנושא הבא
צפה בנושא הקודם
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|