|
|
|
| מחבר |
הודעה |
Licky Webster
שחקן חדש

|
פורסם:
שבת מאי 19, 2012 ב-01:00 |
 |
היי, הגעתי לכאן בהצעתו של יניב. מקווה שתוכלו לעזור לי :]
תקציב: 7000-7300 ש"ח.
מטרה: גיימינג על הגדרות מקסימליות, עבודה מאומצת עם עיצוב תלת ודו מימד + מנועי משחק.
אורח חיים: לפחות 4-5 שנים ללא שדרוג רציני.הנה מה שחשבתי עליו עד כה:
כמו כן יש ברשותי את הזכרונות:
G.Skill Ripjaws-X 4 x 4 GB
4 x 4 GB (16 GB) / DDR3 SDRAM / PC3-17000 / 2133 MHz הרכיבים החסרים הם
התקציב עבורם הוא 1000 שקלים, אך ניתן לחרוג ל1200-1300 במידת הצורך. דרוש לוח שכולל תמיכה ב PCI ex3, ו Ivy Bridge באופן מלא. כמו כן, חשוב שהרכיבים יהיו כאלה שניתן לקנות בTMS.
מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי :] |
|
|
|
 |
Yanivle
שחקן גיבור

|
פורסם:
שבת מאי 19, 2012 ב-22:00 |
 |
ספק כח איכותי יעלה באזור 370 שקלים, למשל של Seasonic שאני רואה שTMS
מוכרים (ספקים מעולים) דגם SS-650JT.
לוח אם- אלו בעלי צ'יפסט Z68 הם מעולים, למשל Z68XP-UD3 של gigabyte.
הוא תומך 2133 מ"ה כמו הזכרונות וכמובן תמיכה מלאה במעבד מבוסס גשר אייבי, כמו כן
מוכן לדור השלישי של הPCI-E. אבל החנות הזו לא מציינת את זה.. שיתקנו הם מטעים לקוחות (מהירות מקסימלית לזכרונות
הם רושמים 2000 מ"ה- ממש לא)
קירור למעבד- אני לא מוצא משהו איכותי בחנות הזו. ממליץ להשתמש בינתים בקירור
המסופק בגרסה הקמעונית של המעבד, ואם יעשה בעיות בהמשך להחליפו |
|
|
|
 |
shgadlic
אחראי פורום

|
פורסם:
שבת מאי 19, 2012 ב-22:25 |
 |
בעבר חשבתי שאין כמו לוחות אם של ג'יגהבייט או אזוז אבל היום - במיוחד לאחד דיונים עם מפתחי מערכות אינטל - הגעתי למקנה שלוח אם הכי איכותי הוא של אינטל עצמם.
בנוסף שאל תעז להשגיע כל כך הרבכה כסף על מחשב ולקנות ספק כוח ב400 שקל. ספק הוא מרכיב חשוב ובמערכת כבדה שכזו תדרש לפחות 750 וואט - אם אתה מתכנן לשמור עליו גם לשדרוג שבא אחריו - וספקים טובים של זלמן או טרמלטק יעלו כ750 שקל לפחות.
בנוגע לקירור. תוודע שיש לך צלעות קירור על הכרטיסי הזכרון - עם זה ג''יסקיל אז ככל הנראה יהיו להם - בנוסף קירור למעבד של זלמן הוא מעולה ותמצא מאוור שמתאים למעבד הספציפי שלך.
אני לא מבין למה אתה צריך להשקיע 600 שקל על כונן SSD, היתרונות שלו כמעט ולא מורגשים לדעתי תוור עליו ותשקיע עוד קצת בכונן 2TB ואת שאר הכסף תוסי, לקניית ספק כוח\לוח אם וקירור. |
|
 |
Licky Webster
שחקן חדש

|
פורסם:
שבת מאי 19, 2012 ב-22:32 |
 |
הנה מפרט שמישהו הציע, לדעתי הוא נראה אחלה. מה אתם חושבים?
מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Box
כמות: 1
מחיר: ₪1526
קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד
מחיר: ₪139
לוח אם: MSI ZH77A-G43 Sata3 Usb3 DVA/DVI/HDMI
מחיר: ₪475
מארז: Fractal Desing Define R3
מחיר: ₪523
ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד
מחיר: ₪385
קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB
מחיר: ₪479
קשיח למחשב שולחני: Crucial 128G SSD Marvell M4
מחיר: ₪610
כרטיס מסך: Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 WindForce OC
מחיר: ₪2428
כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black
מחיר: ₪93
סה"כ: ₪6658 |
|
|
|
 |
Yanivle
שחקן גיבור

|
פורסם:
ראשון מאי 20, 2012 ב-00:12 |
 |
| shgadlic כתב: |
בעבר חשבתי שאין כמו לוחות אם של ג'יגהבייט או אזוז אבל היום - במיוחד לאחד דיונים עם מפתחי מערכות אינטל - הגעתי למקנה שלוח אם הכי איכותי הוא של אינטל עצמם.
בנוסף שאל תעז להשגיע כל כך הרבכה כסף על מחשב ולקנות ספק כוח ב400 שקל. ספק הוא מרכיב חשוב ובמערכת כבדה שכזו תדרש לפחות 750 וואט - אם אתה מתכנן לשמור עליו גם לשדרוג שבא אחריו - וספקים טובים של זלמן או טרמלטק יעלו כ750 שקל לפחות.
בנוגע לקירור. תוודע שיש לך צלעות קירור על הכרטיסי הזכרון - עם זה ג''יסקיל אז ככל הנראה יהיו להם - בנוסף קירור למעבד של זלמן הוא מעולה ותמצא מאוור שמתאים למעבד הספציפי שלך.
אני לא מבין למה אתה צריך להשקיע 600 שקל על כונן SSD, היתרונות שלו כמעט ולא מורגשים לדעתי תוור עליו ותשקיע עוד קצת בכונן 2TB ואת שאר הכסף תוסי, לקניית ספק כוח\לוח אם וקירור. |
- בכל הקשור ללוחות אם, מדובר תמיד בדגמים ספציפיים ששמים דגש על איכות הצ'יפים, רכיבי החשמל ויכולות לפני הכל.
לוחות אינטל מאז ומעולם היו גרועים בכל הקשור לכך,רובם מאד בסיסיים ויועדו לשוק החלש (low end) וידועים לשמצה
באמינותם.
ברמת העקרון כל דגם לגופו- עם זאת, תמיד ישנן הפתעות לטובה מחברות בת ושאר חברות קטנות, כמו Biostar למשל,
שיש להם לוחות אם זולים ומעולים.
הלוח שהצעתי הוא האיכותי והפרודוקטיבי ביותר שמצאתי, כמובן תציע אלטרנטיבה אם יש לך למרות שאיני רואה כזו
שתקבל ממנה יותר איכות.
- ספק איכותי נמדד לפי קפיצות מתח (עד כמה הוא מדויק) ואיכות החשמל (עד כמה הוא טהור).
ספקי Seasonic ידועים באיכות מוצרם ובמחיר הוגן. וכמובן, לאחר חישוב מהיר בקלקולטור הספקים הגעתי למסקנה
שהספק הגג של המחשב שיקנה ידידינו ידרוש כ352W.
ספק כח מעל 500W יהיה מיותר, בייחוד בהתחשב שאם ירצה לשדרג בעתיד את מחשבו- יהיה זה די והותר.
ספקי טרמלטק ידועים כאיכותיים, לא ברמת Seasonic, אך ללא ספק מצועצעים וצבעוניים הרבה יותר ומפה המחיר.
ספק 700W כמובן יהיה בזבוז כסף טוטאלי..
- סדרת ריפג'ו של חברת ג'י-סקיל כוללת מפזרי חום, אין צורך לקרר מעבר להוראות היצרן- מה שמגיע עם המוצר,
בייחוד DDR3 שקריר מאד ביחס לקודמיו.
הזלמנים מאד איכותיים אך יקרים וישנן אלקטנטיבות טובות בהרבה מהזלמנים עם תפוקה גבוהה בהרבה,
למשל המוצר הזה שנחשב אחד המובילים כיום בשוק. ניתן להתרשם מטבלת ההשוואה עם מוצרים מובילים בשוק
במחירים גבוהים בהרבה. לחנות
- בכל הנוגע לSSD וHDD- בכל הנוגע לקריאה (טעינת קבצים/הפעלת מחשב/משחקים/כל מה שקשור לקריאה)
הSSD מהיר בהרבה מהHDD.
בכל הנוגע לכתיבה- תלוי מאד בפירמה ובאיכות הSSD. באיכותיים יותר ההבדל עצום לטובה, בפשוטים ביותר
לעיתים הSSD אף איטי במעט מהHDD, למשל בחילוץ של קבצי RAR קטנים בגודל 500MB..
לפותח הדיון- המפרט מעולה,
החלטה נבונה לקנות גם דיסק קשיח במקביל לSSD. |
|
|
|
 |
Anbu
שחקן גיבור

|
פורסם:
שני מאי 21, 2012 ב-08:20 |
 |
| Yanivle כתב: |
- בכל הקשור ללוחות אם, מדובר תמיד בדגמים ספציפיים ששמים דגש על איכות הצ'יפים, רכיבי החשמל ויכולות לפני הכל.
לוחות אינטל מאז ומעולם היו גרועים בכל הקשור לכך,רובם מאד בסיסיים ויועדו לשוק החלש (low end) וידועים לשמצה
באמינותם.
ברמת העקרון כל דגם לגופו- עם זאת, תמיד ישנן הפתעות לטובה מחברות בת ושאר חברות קטנות, כמו Biostar למשל,
הלוח שהצעתי הוא האיכותי והפרודוקטיבי ביותר שמצאתי, כמובן תציע אלטרנטיבה אם יש לך למרות שאיני רואה כזו
שתקבל ממנה יותר איכות.
- ספק איכותי נמדד לפי קפיצות מתח (עד כמה הוא מדויק) ואיכות החשמל (עד כמה הוא טהור).
ספקי Seasonic ידועים באיכות מוצרם ובמחיר הוגן. וכמובן, לאחר חישוב מהיר בקלקולטור הספקים הגעתי למסקנה
ספק כח מעל 500W יהיה מיותר, בייחוד בהתחשב שאם ירצה לשדרג בעתיד את מחשבו- יהיה זה די והותר.
ספקי טרמלטק ידועים כאיכותיים, לא ברמת Seasonic, אך ללא ספק מצועצעים וצבעוניים הרבה יותר ומפה המחיר.
- סדרת ריפג'ו של חברת ג'י-סקיל כוללת מפזרי חום, אין צורך לקרר מעבר להוראות היצרן- מה שמגיע עם המוצר,
הזלמנים מאד איכותיים אך יקרים וישנן אלקטנטיבות טובות בהרבה מהזלמנים עם תפוקה גבוהה בהרבה,
למשל המוצר הזה שנחשב אחד המובילים כיום בשוק. ניתן להתרשם מטבלת ההשוואה עם מוצרים מובילים בשוק
- בכל הנוגע לSSD וHDD- בכל הנוגע לקריאה (טעינת קבצים/הפעלת מחשב/משחקים/כל מה שקשור לקריאה)
הSSD מהיר בהרבה מהHDD.
בכל הנוגע לכתיבה- תלוי מאד בפירמה ובאיכות הSSD. באיכותיים יותר ההבדל עצום לטובה, בפשוטים ביותר
אתה שוכח אבל שספקים עם השנים מאבדים מהיכולת שלהם לספק את מה שרשום עליהם. מה גם שהוא מתכוון להחזיק את המחשב לטווח של 4-5 שנים וזה הרבה מאוד יחסית לספק. הוא חייב לקנות ספק מעלה 750W לפחות כדי שלקחת בחשבון גם שדרוגים וגם התדרדרות ביצוע.
הכרטיס מסך שלו גם צורך במקסימלי שלו 170W לבד.
http://www.tms.co.il/product/7275
אחלה של ספק.
אנשים נוטים להתקמצן על הספק אבל הם לא מבינים שזה בין החלקים הכי קריטיים.
בקיצור אל תתפשר על משהו פחות מ750W. |

|
|
|
 |
shgadlic
אחראי פורום

|
פורסם:
שני מאי 21, 2012 ב-15:22 |
 |
יניב אתה טועה בנוגע ללוות אם של אינטל, הם הכי טובים בשוק בכל הנוגע להתממשקקות למעבדים שלהם. הם גם יקרים הרבה יותר.
בעבר הייתי מסכים איתך על הנושא, אך זה השתנה. מה שכן אם לא קונים אינטל אז עדיף לוחות אם של אזוס או ג'יגהבייט. |
|
 |
Yanivle
שחקן גיבור

|
פורסם:
שני מאי 21, 2012 ב-18:18 |
 |
| Anbu כתב: |
| Yanivle כתב: |
באמינותם.
שתקבל ממנה יותר איכות.
הSSD מהיר בהרבה מהHDD.
אתה שוכח אבל שספקים עם השנים מאבדים מהיכולת שלהם לספק את מה שרשום עליהם. מה גם שהוא מתכוון להחזיק את המחשב לטווח של 4-5 שנים וזה הרבה מאוד יחסית לספק. הוא חייב לקנות ספק מעלה 750W לפחות כדי שלקחת בחשבון גם שדרוגים וגם התדרדרות ביצוע.
הכרטיס מסך שלו גם צורך במקסימלי שלו 170W לבד.
http://www.tms.co.il/product/7275
אחלה של ספק.
אנשים נוטים להתקמצן על הספק אבל הם לא מבינים שזה בין החלקים הכי קריטיים.
בקיצור אל תתפשר על משהו פחות מ750W. |
בוא ואתן לך שיעורון על ספקי כח..
אנשים שמתיימרים להבין מתפלגים לפי התפלגות שכזו:
משחקים אותה שמבינים - אלו הם האנשים שמסתנוורים מכמות הוואט שתיאורתית הספק נותן, גם אם זו חברת מדבקה
בשם China-ninja-power-supply שנותנת 800W במדבקה צהובה וממליצים לאחרים (הספק לא עובר ת190W)
אנשים שכמעט מבינים- אנשים שמסתנוורים מכמות הוואט+ מכירים שמות של חברות איכותיות והצבעוניות
כשבוחרים ספק כח צריך:
1. לעשות חישוב כולל של כלללללל הרכיבים במחשב בקיצון המקסימום שלהם(ע"פ מחשבון צריכה), ולהוסיף עוד 100W לשם שדרוגים
עתידיים. (אני הצעתי את המקסימום +200W ואף יותר, שהוא בין כה וכה מיותר ומוגזם בצורה מגוכחת)
2. לחפש ספק שנתוני האמפר שלו בחיבור ה12V הוא גבוהה, חישוב המתבצע ע"י חילוק הספק כללי במתח של חיבור
ראשי ללוח האם, בדר"כ 12V, ובכך לראות כמה אמפר מקבל לוח האם שזהו החיבור החשוב מבין כולם, להשוות
את דרישת לוח האם לתפוקת הספק באותו החיבור.
מעבר לזה, כל דבר אחר הינו מ-י-ו-ת-ר.
שדרוג מאסיבי של מחשב, לקונפיגורציית SLI + 4 הארדיסקים נוספים וכל חארטה שהיא מוקצנת בטירוף לא עוברת
את מה שאני הצעתי.
ספקים איכותיים כגון Seasonic אינם יורדים ברמתם עם השנים, ובטח שאין הבדל בין אם תקנה ספק של 300W
או של 800W בירידת הביצועים! הדבר שאם כבר ישתנה, אינו ההספק אלא איכות החשמל וכמה הוא מדויק! (וגם פה, מדובר בעניין של הרבההה מעבר ל4-5 שנים, אלא 10).
בקיצור תום, מכיר את זה שלא הולכים לקניות שרעבים? אותו הדבר עם ספקים- לא קונים מה שלא צריך.
ופה עוד יש בזבוז על מה שאני הצעתי וזה בדרכ לא קורה..
ולגבי לוחות אם אינטל- אני ממליץ מה שאני יודע שטוב, ובטח לא מאנשים שיש להם רווח מלהציע לי מוצרים שלהם.
גם אילו הייתי מוצא לוחות אם אינטל איכותיים בחנות שהוא הציע או בחנות אחרת שאני מכיר, לא הייתי מציע מסיבה
פשוטה: לאינטל יש עוד דרך ארוכה אילו צדקת, ויש להם שיפור, בכדי לשכנע אותי לקנות לוח אם עם המדבקה שלהם.
אתה יכול להתחיל להוכיח לי, בלמצוא לוח אם של אינטל שקרוב לביצועים של מה שהצעתי לידידינו, וביקורת באתרי חומרה
מפורסמים שמאשרים שהדבר אכן איננו בזבוז כסף על חתיכת סליקון גרועה.
ולגבי תאימות- תוכיח לי ירידת ביצועים בלוחות אם שהם אינם אינטל/עלייה באלו שכן אינטל ואז אאמין, אחרת זה סתם
עוד משהו שעובד חברת אינטל אומר כדי למכור את מוצריו
בנוסף- לוחום אם אסוס וג'יגהביט הם לא עדיפים- עדיפים דגמים איכותיים של לוחות אם, וכל דגם לגופו.
גם לג'יגהביט ואסוס יש נפילות רציניות בדגמים מסוימים, ולעיתים יש הפצצות מחברות אחרות, כפי שציינתי בהודעה
קודמת, על חברת Biostar. |
|
|
|
 |
shgadlic
אחראי פורום

|
פורסם:
שני מאי 21, 2012 ב-19:17 |
 |
יניב אני לא מדבר על מוכרים כלל, אני עובד בתחום ה-IT והתייעצתי עם חברי לעבודה בנושא. אני מקבל את דעתם כאנשים שיש להם ידע רב מאד בנושא ואם הם טוענים שלוחות האם של אינטל הם הטובים ביותר כרגע בשוק - לא מתכוון ביחס למחיר - אז אני מקבל את דעתם כמומחים. |
|
 |
|
|
|
|
|
צפה בנושא הבא
צפה בנושא הקודם
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|