|
|
|
| מחבר |
הודעה |
galnitsan
שחקן חדש

|
פורסם:
ראשון אוג' 12, 2012 ב-05:59 |
 |
אני כותב כאן את מה שכתבתי בפורום הנוסף של גיימינג VGFREAK ..
אני נמצא בלימודים בטורונטו , וAVGN הגיע לחנות משחקי רטרו ענקית ויצא לי להצטלם איתו ואפילו קיבלתי חתימה . היו בערך כ 300 אנשים שחיכו בתור כדי לקבל חתימה ממנו ויצאו מהחנות מאוד מתלהבים .
חוצמזה , אני מרגיש שכאן זה גן עדן לגיימרים ואני מניח שגם בארה"ב זה ככה .
יש בחנות שנקראת A&C גיימס , גם חדר ארקייד ולמרבה הפתעתי מצאתי מכונת NEO GEO וזאת הפעם השנייה בחיי שאני משחק באחת כזאת . הפעם הראשונה הייתי לפני 20 שנה בערך בארקייד בירמיהו בת"א . אני חושב שהמכונה שהייתה בת"א הייתה שונה מהמכונות בצפון אמריקה , היא לא הייתה אדומה (כבר לא זוכר את הצבע) אך היו בה 4 סלוטים .
המשחקים היו : WORLD HEROES , SOCCER BRAWL , KING OF THE MONSTERS , FATAL FURY 1 .
בחנות הזאת , רוב המוצרים למכירה וגם להשכרה הם רטרו . יש קצת PS3 וXBOX360 .
אני מניח שחלקכם זוכרים אותי ממפגש גיימרים בסוף שנת 2010 , הגעתי עם סופר נינטנדו . רוב הגיימרים שמגיעים למפגשים הם בדור צעיר מהדור שלי ב 8- 12 שנה - ולא חוו את הארקיידים שהיו בישראל עד אמצע שנות ה 90 . הארקיידים היו מלאים באנשים ששיחקו במשחקים ולא במכונות פרסים/כרטיסים . היו אנשים מכל קבוצות הגילאים , מילדים כמוני בתקופה הזו ועד אנשים בני 30-40 . היום במכונות הכרטיסים משחקים רק ילדים .
הלוואי שמישהו היה מרים את הכפפה ופותח חנות למשחקי רטרו בישראל . אני מבין גם שזה לא ייקרה כי לא יהיו מספיק לקוחות שייקנו במחיר גבוה יותר מהמחירים בEBAY . אולי אם חנות שכבר פעילה בישראל תתחיל להביא רטרו אז יש מצב.
 |
|
|
|
 |
shgadlic
אחראי פורום

|
פורסם:
ראשון אוג' 12, 2012 ב-07:19 |
 |
איזה פאן, מקווה שגם לי יצא מתי שהוא לפגוש את האיש והאגדה .
וכן הסיכויים לחנות רטרו בארץ נמוכים. זה לא משתלם כלכלית, בתכלס להיות חנות גימיינג לא הכי משתלם בארץ. |
|
 |
galnitsan
שחקן חדש

|
פורסם:
ראשון אוג' 12, 2012 ב-08:51 |
 |
קשה לי לתאר את החוויה במילים.
החוויה היא מאוד שונה מאשר לקנות משחק בבאג/חנות גיימיניג שכונתית בישראל עם מוכרים לא מקצוענים ולא אדיבים או מאשר החוויה לקנות באייבי/אתרי אונליין .
מייד כשאתה נכנס לחנות אתה רואה ים קלטות רטרו מכמעט כל קונסולה אפשרית . אני הרגשתי "בבית". המחירים לא כל כך גבוהים יותר מאיביי. איזה כיף שהמוכר נותן לך שרות כמו שצריך . כמו כן יש להם "חדר משחקים" שתמורת 5 דולר אתה יכול לשבת ולשחק כמה שבא לך עם עוד אנשים בקונסולות כמו NES , N64 וכו'.. יש להם אפילו חדר ארקייד עם איזה 7 מכונות ישנות שעובדות וגם מכונת MAME אחת .
הם גם מוכרים קצת משחקים PS3 וXBOX360 , במחירים יותר זולים מישראל ב 40 אחוז .
החוויה החיובית הזאת גורמת לי לקנות אצלו כשבא לי לקנות משחק למרות שייצא לי קצת יותר יקר כביכול . אבל נהניתי מהרכישה !
יש שם 2 בעלים ו 8 עובדים שעובדים במשמרות . משכורת מינימום באונטריו היא 10.25 דולר . אם אתה עושה השוואה לשקלים אז זה בערך 40 ש"ח לשעה .
ואחרי כל ההוצאות הם מרוויחים ! ולאחר שיחה עם הבעלים שהבין שאני לקוח ספיישל בנוף הקנדי (סטודנט זר) , הבנתי ממנו שהעסק רק גודל והוא צריך עוד ספייס .
אז למה בישראל זה לא מצליח ? אין תרבות פנאי של גיימינג ? |
|
|
|
 |
shgadlic
אחראי פורום

|
פורסם:
ראשון אוג' 12, 2012 ב-09:37 |
 |
התרבות פנאי של גימיינג בארץ היא בעיקר תרבות של גימיינג עדכני ולא של רטרו, בנוסף מרבית הגימיירים אינם חובבי רכישות - עם אחד, דיסקט אחד - וכל עוד אפשר להעתיק, וכיום אפשר לשחק באופן פיראטי על כל הפלטפורמות הקיימות, אז ימישכו לעשות זאת.
בנוסף מרבית הגיימינג היום - בעיקר בקהל שאינו מוגדר כ"הארדקור" - נודד למשחקי פייסבוק\פלטפורמות כגון אייפון\אנדוריד שעדיין מרביתו הוא קזואלי.
אנחנו, הגיימרים שאכן רוכשים כותרים וגם עוסקים בהיסטוריה של של התחום שלנו (ולא 5 שנים אחורה), בתכלס רק נישה ותו לא. ישנה בעיה נוספת שגיימינג נתפס כמשהו ילדותי ואינו רציני כלל ומכאן שרצון לדחוף את הנושא הוא זניח.
נראה לי שצריך לקרות שתי דברים בכדי שיהיו פה חנויות כאלו.
1. שינוי תפיסה גורפת בארץ בנוגע לגיימינג, ההבנה שגימיינג אינו רק מופנה לילדים ולקהל צעיר יחסית אלא גם פונה לקהל מבוגר ובוגר.
2. שינוי התפיסה הישראלית הנוגעה של כל דבר גונבים, אני לא צדיק ואני בטוח שמרביתנו כאן גם לא קונים כל דבר וגם לפעמים חוטאים בהורדה לא חוקית, אך עדיין מרביתנו הגדול כן רוכש כותרים בעוד התפיסה הישראלית ברובה היא אם אפשר לגנוב אז לגנוב. |
|
 |
Slim
מנהל אתר

|
פורסם:
ראשון אוג' 12, 2012 ב-10:10 |
 |
גם לי יצא לבקר בכל מיני חנויות רטרו בארה"ב, בפריז ובמקומות נוספים וזה בהחלט חווייה, לא היה אכפת לי לשלם
אפילו אקסטרה ולקנות שם מכמה סיבות, אתה יכול לראות את המוצר הפיזי לפני הרכישה ואולי אפילו לבדוק אותו,
אתה מקבל אותו ישר במקום בלי צורך במשלוח ולחכות עד שיגיע (פלוס סיכון, אמנם קטן ולעיתים יש ביטוח, לנזק) וכו'
אין על חנויות גיימינג איכותיות עם מבחר משחקים נוסטלגיים (בנוסף לעדכניים, שזה גם אחלה)
בעיקר שיש שירות טוב ואפשר לדבר\להתייעץ עם המוכרים, ואם יש איזה חדר\מרתף ארקייד אז בכלל! שמח שנהנית וסחטייין על התמונה עם AVGN!
יש פה ושם מקומות בארץ שאפשר למצוא בהם משחקי רטרו לדעתי, בעיקר חנויות עתיקות וכאלו וגם הן מעטות ביותר :\
לפחות יש אנשים כמונו בקהילות שאפשר לדבר איתם ולהפגש וגם לקנות משחקי רטרו דרכם או דרך אתרי
מכירות יד-שנייה שזה דבר מעולה
בהחלט במשחקיות היום אפשר לראות שרב המכונות הן כאלו של כרטיסים וזה מעציב, אבל עדיין אפשר
למצוא מקומות עם מכונות שוות, בין אם נוסטלגיות יותר ובין אם חדשות יותר, לצערי אני גר בדרום ואין לנו
פה משהו קרוב אבל יצא לי לשחק בעבר בכמה מקומות שאני מקווה שעוד קיימים
מה שכן בתור חובב פינבול, מכונות פינבול אפילו עוד יותר נדירות ממכונות ארקייד לצערי
מכמה סיבות, כמו העובדה שיחסית לשאר המכונות הן דורשות תחזוקה תכופה יותר ולרב גם יקרה יותר
והעבודה שהן פחות ופחות פופולאריות בקרב הקהל שבא למקומות האלו :\
בהחלט יש צורך לשנות את התפיסה של אנשים בארץ לגבי התחום, אלו חלק מהמטרות שלנו בתור
פורטל גיימינג וקהילה, כפי שאיתי אמר אמנם גם אנחנו לא קונים כל דבר אבל אני חושב שבהחלט
חלק גדול מהקהילה שלנו תומך ורוכש חלק גדול מהמשחקים שלו.  |
 |
TheOrev
שחקן עם עתיד

|
פורסם:
ראשון אוג' 12, 2012 ב-20:05 |
 |
עם כל הקנסות שמטילה עלינו הממשלה פה בארץ, לא ממש נשאר כסף לקנות משחקים....
אם בעבר היו לי איזה 50 שקלים מיותרים בחודש שהייתי יכול להשקיע על משחק טוב הייתי עושה את זה.
היום אני כמעט ולא קונה משחקים לצערי, מחפש תחליפים חינמיים או משחק במה שכבר יש לי. |
_________________ " אני שונא להטיף לסמים, אלימות, אלכוהול או טירוף לאף אחד, אבל הם תמיד עבדו בשבילי. "
Hunter S. Thompson |
|
|
 |
|
|
|
|
|
צפה בנושא הבא
צפה בנושא הקודם
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|