הדף נטען.. המתן בבקשה!

הדף עדיין לא מופיע? לחץ כאן

אינדקס הפורומים של ConSouls
!בדקו איך אתם יכולים לתרום לאתר
 חזרה לאתר  •  אינדקס הפורום  •  צ'אט  •  שאלות נפוצות FAQ  •   חיפוש בפורום  •  רשימת חברים  •  קבוצות משתמשים   •  הרשמה  •  פרופיל  •  התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות  •  התחבר
 Tomb Raider 2013- ביקורת צפה בנושא הבא
צפה בנושא הקודם

פורום זה נעול, אתה לא יכול לפרסם, להגיב או לערוך נושאיםנושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
מחבר הודעה
Yammi Reckorrd-Sama
שחקן מתקדם
שחקן מתקדם

הודעהפורסם: שני יונ' 10, 2013 ב-17:57 הגב עם ציטוטחזרה למעלה

Tomb Raider 2013

Image

שם: טומב ריידר (2013)
מפתחים:
Crystal Dynamics
Eidos Montreal (multiplayer)
Nixxes Software BV (PC)
הפצה: סקוור אניקס
דירוג גילאים:
PEGI- 18
ESRB- M
פלטפורמה: פס3, אקסבוקס 360, מחשב
תאריך יציאה: ה5 למרץ 2013
ז'אנרים: אקשן אדוונצ'ר, TPS

עלילה:
העלילה מספרת על לארה קרופט, ארכיאולוגית מתלמדת. היא וצוותה יוצאים למסע מחקר של האי היפני, יאמאטאי (YAMATAI). מטרתה של לארה היא לגלות כמה שיותר על אלת השמש, הימיקו (Himiko) ואת המקורות שלה. אך כאשר הם מגיעים לשם, מתחוללת סופה. לארה וצוותה מופרדים זה מזה, וכאשר לארה פוקחת את עיינייה היא מגלה שהיא לכודה. היא עושה את מאמציה לצאת משם, ומגלה ששאר הצוות שלה נחטף על ידי קבוצת שודדים. נראה שאותה הרפתקאה שהתחילה כמסע מחקר הפכה לסיוט. אך האם יש קשר בין השניים? מדוע השודדים עושים זאת? WELL תיאלצו לשחק בהרפתקאה המקסימה הזאת בשביל לגלות את זה.

Image

גיימפליי:
טומב ריידר עברה שינוי משמעותי מאז המשחק האחרון שיצא (טומב ריידר אנדוורלד שגם היה חלק מהקולקשן של טומב ריידר שהכיל בתוכו את אניברסרי ולג'נד לפס2). טומב ריידר 2013 הוא ריבוט של הסדרה ושינה את הגיימפליי מאוד. מאקשן שאין באמת כוונת וזה די יריות של לוק און, מה שיותר מזכיר HAND TO HAND COMBAT מאשר באמת משחק יריות. טומב ריידר 2013 משנה את הגיימפליי לTPS, ומעביר את המשחק ממשחק שבנוי על שלבים, לאופן וורלד. יש לכם מספר נשקים במשחק, בניהם קשת, אקדח, רייפל ושוטגאן. עם הזמן שתעשו דברים מסוימים (כמו להרוג אנשים, ולהגיע למקומות מסוימים) תקבלו EXP שישמש אתכם לפתיחת יכולות חדשות. בנוסף לזה שהאופן וורלד מחביא בו אוצרות רבים נוספים, שיתנו לכם לחזק את הנשקים שלכם, וגם לעלות רמות. המשחק כולל בו גם קטעי פלטפורמינג ופאזלים למינהם. בנוסף, אם זה עוד לא הספיק לכם, קיים מולטיפלייר לחובבי המולטי מכם.

Image

ביקורת:

GOD DAMN BUY THIS FUCKING GAME RIGHT NOW, BEFORE EVEN READING THE REVIEW. אה אתם עדיין כאן? אחלה, רציתי לספר לכמה אנשים על יצירת המופת הזאת וכמה שנהניתי ממנה, אז אשמח אם תקראו. טומב ריידר הוא אחד המשחקים הכי טובים ששיחקתי, שמשלבים עלילה מדהימה עם גיימפליי מעולה, ומביא את הגרפיקות מהטובות על הפס3. על אף שאייני חובב את ז'אנר הTPS, סופר אהבתי את המשחק.
נתחיל בצד העלילתי, העלילה פאקינג מדהימה. לארה קרופט יוצאת לחקור את האי עם התרבות היפנית שבו, ומגיעה לצרה אחת גדולה. המשחק מביא את לארה התמימה, ולא הבאדאס שכולנו מכירים משאר המשחקים, למצב בוא היא צריכה להילחם נגד אויבים רבים וחולניים. לארה מתחילה כממש תמימה וחלושה, שסהכ רוצה לעשות מחקר פשוט. הרבה פעמים תשמעו אותה אומרת בתחילת המשחק "הצילו, למה זה קורה לי, נמאס לי". בחורה חלושה שהופכת לגיבורה. לארה נאלצת להפוך ללוחמת מיומנת מהר, גם פיזית וגם רגשית. כשהיא הורגת את האדם הראשון בחייה היא מזועזעת לחלוטין, אבל אחרי זה הופכת לרוצחת מיומנת תוך זמן קצר, שזה קצת נקודה חלשה בסיפור. אני מניח שהיה אפשר יותר טוב, אבל נו טוב. לארה הנוכחית היא ללא ספק הרבה יותר טובה מלארה המקורית ומפותחת כדמות. בין שאר הדמיות יש לנו את שאר הצוות של לארה, בניהם סאם, חברתה הטובה ביותר של לארה. אל תטרחו להתחבר אליהם יותר מידי, כי רובם יהרגו זה אחר זה, מה שמביא עניין מעולה לסיפור. למרות שלא באמת הצלחתי להתרגש מהמוות של אף אחד מהם, עדיין זה היה עשוי מצוין ונהדר. ולבסוף, יש לנו את מת'יאס, הנבל במשחק. מת'יאס היה נבל מעולה וממש מעניין. הוא הביא הרבה עניין לסיפור עם כל החיבור שלו לאגדה היפנית של הימיקו. העלילה פשוט נפלאה, זורמת ומותחת. סיפור הישרדות מעולה.
הגיימפליי גם נהדר. על שאיני חובב את הז'אנר הזה, ממש הצלתי להנות ממנו. זה לא עושה אותי לאוהב TPS ולא אומר שאגע בו בעתיד הרבה, אבל זה היה מצוין. הבאטל סיסטם פשוט נהדרת ועובדת נפלא. בהתחלה אתם מתחילים בעיקר עם חץ וקשת, מה שגורם לזה שבתחילת המשחק תיאלצו להסתמך בעיקר על התגנבות. גם החץ וקשת הוא כלי מצוין להתגנבות, כי רוב הזמן תוכלו להרוג מספיק אויבים לפניי שיעלו עליכם, ויתקפו אתכם עשרות אנשים כנגד לארה היחידה. בין שאר הנשקים שתשיגו במהלך המשחק זה השוטגאן. השוטגאן נורא יעיל, של התקפה נון סטופ ונורא בקלות. בנוסף, הרייפל מאוד יעילה להתקפה מקרוב. היא לא עוזרת בכלל כנגד אויבים מרחוק, אבל שהאויבים מקרוב? היא תהרוג אותם די בקלות. אבל בין כל זה יש נשק אחד לא יעיל, וזה האקדח. לשאר הנשקים יש שימושים יעילים. לחץ וקשת יש את ההתגנבות, לרייפל התקפה חזקה מקרוב ולשוטגאן התקפה מהירה מרחוק. האקדח הוא די ברירת מחדל שנגמרת לכם התחמושת, ואין לו שום שימוש עדיף על שאר הנשקים. בנוסף לזה שצריך לטעון אותו לאחר זמן ממש קצר, אז זה די לא מועיל.
האויבים במשחק פשוטים למדיי, אך הם גם לא טיפשים. הם תוקפים ביחד, וכאשר תיהיו במחבוא, הם לרוב יזרקו עליכם פצצה, מה שיאלץ אתכם לברוח מהמחבוא ולספוג את האש שלהם. גם מה שלא כולם תוקפים בעזרת אקדחים. מספיק אויבים כאן נלחמים עם חרבות ומגינים ויתקרבו אליכם, כך שזה לא רק יריות ותיאלצו להסתמך על כישורי ההתחמקות שלכם.
המשחק מכיל מערכת עליית רמות. אתם תקבלו EXP בערך על... כל דבר שתעשו. בין אם זה להרוג אויב, לשדוד אותו, להרוג חיה, לטפס על דבר מסוים, למצוא דבר מה. הEXP ישמש אתכם לפתיחת יכולות חדשות. רוב היכולות יעילות למדיי, כגון התחמקות יותר טובה והריגה עם הגרזן שלכם. בנוסף לזה שתוכלו לשדרג את הנשקים שלכם, דרך פיסות שתאספו באופן וורלד, וגם תיקחו מאויבים. יש הרבה שדרוגים, שרובם ממש מועילים. גם את חלק מהשדרוגים תקבלו דרך העלילה עצמה, כמו מצית שייתן את האפשרות להשתמש בחיצי אש, שזה עושה את זה לסופר מהנה וסופר יעיל להרוג את האויבים שלכם דרך זה שתשרפו אותם למוות. חלק מהשדרוגים ישמשו כדי להגיע למקומות חדשים, כגון חבלים שתירו בעזרת חץ, שזה מביא אותנו לנקודה הבאה שלנו, הפלטפורמינג.
הפלטפורמינג כאן עשוי נהדר וסופר זורם עם כמה דברים מעניינים כגון טיפוס על צוקים, וקפיצה כפולה על משטח חלק. הפלטפורמינג סופר זורם, אך מביא קטעים אכזריים למדי שתיפסלו בהם. לדוגמא באחד הקטעים תגלשו בנהר, שיש שם הרבה ענפים. תתגנשו בהם? תראו חנית מחורר את הגרון של לארה בצורה אכזרית למדיי. יש מספיק קטעים אכזריים כגון זה שלארה תימחץ על ידי סלע וכדומה. הברוטאליות כאן נורא אכזרית, אך כך גם נורא ראילסטית. בנוסף המשחק מכיל כמה פאזלים במהלך הסיפור, כל הפאזלים ממש פשוטים, ולא צורכים באמת חשיבה. זה קצת חבל שהפאזלים די הוזנחו מטומב ריידר המקורי. הפלטפורמינג גם קיים די הרבה, אך גם הוא מעט הוזנח כאן. הדגש על הפאזלים בא בסייד מישנס, שאלו קברים שתחקרו בלי קשר לעלילה המקורית. די מומלץ לחקור קברים מעבר לסיפור הראשי, כי כך תקבלו EXP ותתחזקו. אך למרות זאת, הם די מאכזבים. הקברים המשניים הם חדר אחד קטן, מסכן ועלוב עם פאזל אחד ממש פשוט. לא הייתי באמת צריך לחשוב בהם וכבר עלה לי הפתרון לפתירת הפאזל.
האופן וורלד במשחק נהדר. טוב הוא לא בדיוק אופן וורלד, כי הוא מחולק לאזורים שתוכלו לנוע בהם רק דרך פאסט טראבל, אבל הוא מעוצב נהדר. גם הרבה מהדברים שתמצאו בו מביאים סיפור מעניין מאחוריהם, שמביא עוד דברים לעלילה דרך יומנים ששאר החברים של לארה השאירו מאחוריהם. יש גם מערכת צייד במשחק, אך היא די לא מועילה. תקבלו ממש מעט EXP מהחיות שתהרגו, וגם החיות מתנהגות באופן משעמם. חזירים לא יתקפו אתכם כאשר תתקפו אותם (דבר סופר לא אופייני לחזירים) ואיילים אפילו לא יטרחו לברוח מכם. גם מה שמבחר החיות במשחק נורא קטן, לא יותר מ10, אז זה קצת חבל. האופן וורלד מעוצב נהדר עם מקומות מדהימים. והגרפיקה... ככ מדהימה. העיצוב החדש של לארה מצוין, היא מצליחה להיראות תמימה למדיי, אבל עדיין באדאס ככל שהמשחק מתקדם. הגרפיקה זוהרת וצבעונית, עם ככ הרבה פרטים בה. היא ככ מושקעת ופשוט נהדר, מהטובות שראיתי על הפס3, אם לא הכי טובה.  הדיבוב כ"כ מעולה. המדבבת של לארה עושה עבודה מצוינת וגם של שאר הדמיות כמו מת'יאס וסאם. רות' באמת נשמע כמו האבא הדואג שהוא אמור להיות. המוזיקת רקע פאקינג מדהימה. היא סופר מותחת ופשוט נפלאה. היא גם די משמשת לגיימפליי, שתדעו אם נשארו לכם אויבים להרוג כדי שתוכלו להתקדם במשחק.
לסיכום, טומב ריידר משחק מדהים. יש לו כמה גליצ'ים בודדים, אבל הם ככ נדירים שזה לא מפריע. המשחק גם כולל מולטיפלייר, אבל די לא בקטע של זה, כך שלא אתייחס לזה. העלילה במשחק מדהימה, האקשן מעולה, הפלטפורמינג מעולה, הגרפיקה מדהימה והOST מדהים. באופן כללי למשחק די אין שום פגם. אני לא יודע מה אחשוב על המולטיפלייר שאשחק בו, אבל כל עוד אני לא מתייחס לזה, המשחק מקבל את מלוא הערכתי.
ועכשיו, רוצו לשחק במשחק, ואני עם דגש על לקנות אותו שנראה עוד משחקים מדהימים כאלה בעתיד.

Image

אחראי פורום

הודעהפורסם: שני יונ' 10, 2013 ב-23:18 הגב עם ציטוטחזרה למעלה

משחק מעולה, ביקורות מעולה , ישר כוח לך, אבל לדעתי הנושא יבלע בגלל E3!!

המשך כךSmile

תקשיב אני יקטר כאן כמה שבא לי וגם אם בע לי אני יכתוב בשגיות קתיב יש לכ בהיה עם זא?! אם מישהו כאן אכי אוהב את ריימן זה אני ויש לי סכות להגיד כאן מה שבע לי! אז SUPER טמבל תקשיב אני היה מופתה אם יש לך חברים ביכלל אם כל הערות המצבנות שלך סתום! כבר

Wise man once said, put your brain in gear before activating your fingers! Be smart!
הצג הודעות מלפני:      
פורום זה נעול, אתה לא יכול לפרסם, להגיב או לערוך נושאיםנושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב

קפוץ אל:   

צפה בנושא הבא
צפה בנושא הקודם
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה