לאחרונה קמה ענקית חדשה בתחום משחקי הפינבול הדיגיטליים, שמה למי שמכיר, Zen Studios (אשר פיתחה
בעבר גם את The Punisher: No Mercy, Planet Minigolf ל-PS3 ועוד כמה כותרים), כמו כן
היא אחראית ל-Pinball FX המקורי, משחק פינבול לא רע שיצא ב-2007 ל-Xbox Live.
לאחר מכן, ב-2009 החברה הוציאה משחק פינבול נוסף ל-PS3 שנקרא Zen Pinball והוא באמת האלטרנטיבה
של Pinball FX לבעלי ה-PS3, המשחק עצמו ממש דומה לגרסאת האקסבוקס אך כל אחד כולל "שולחנות"
פינבול שונים ואקסקלוסיביים שאין בגרסה השנייה!
מה שכן, ישנם שולחנות נוספים שהחברה כל הזמן משחררת ואותם ניתן לרכוש במחיר די זול לכל שולחן חדש,
חלק מהשולחנות שניתן להוריד אף מוקדשים למשחקים כמו Street Fighter 2 וה-DLC האקסקלוסיבי ל-PS3
של Ninja Gaiden Sigma 2, מה שיפה פה הוא גם שניתן להתנסות בכל שולחן בחינם לגמריי לפני שמחליטים
אם לקנות אותו!
השנה, ממש בסוף חודש שעבר יצאה גרסה חדשה לאקסבוקס שנקראת Pinball FX 2 שבאה להחליף את הקודמת,
והמטרה הפעם היא ליצור ממש פלטפורמת פינבול חדשה, כלומר, את הפלטפורמה - PFX 2, ניתן להוריד בחינם
לגמריי בלי צורך לרכוש שום שולחן, לאחר מכן השחקן יכול להתנסות בכל השולחנות הקיימים כולל שולחנות ה-DLC
גם כן בחינם וכשבא לו, הוא יכול לרכוש שולחנות.
זו סוג של מהפיכה בשוק משחקי הפינבול, בעבר המשחקים היו סגורים לשולחן אחד או כמה שולחנות, ופה לא רק
שיש פלטפורמה נפרדת וניתן לרכוש שולחנות בנפרד, גם ניתן להתנסות בהן בחינם ולהרכיב לעצמכם את משחק
הפינבול האולטימטיבי בשבילכם!
אז אכן, חובבי הפינבול מאוד! מרוצים בינתיים, בעלי Pinball FX המקורי יכולים לקבל כמובן את כל השולחנות שלהם
בחינם לגרסה החדשה, ארבעת השולחנות של הגרסה החדשה עולים כ-800 נקודות וכל שולחן DLC נוסף עולה כ-200 נקודות.
אז מה עוד משחקי הפינבול מכילים? + שולחנות מעוצבים היטב ומגניבים ביותר!
+ משימות, חלקים אינטראקטיביים ויחודיים!
+ הישגים וגביעים שונים ומגוונים!
+ תחרויות וטורנירים אונליין!
+ לוחות ניקוד עולמיים!
+ צ'אט חי בעזרת מצלמה (אם מחוברת)!
+ מולטיפלייר מקומי או אונליין (שולחן נגד שולחן)!
+ שולחנות חדשים להורדה!
+ אפשרויות נוספות כגון שמירת המשחק בכל זמן, מצב Slow Motion
להאטת המשחק, רמות קושי שונות ועוד ועוד!
בקיצור זה באמת חלומו הרטוב של כל חובב פינבול, בהחלט נראה ש-Zen Studios משקיעים המון במשחקי הפינבול
שלהם ל-X360 ול-PS3, מומלץ להוריד עוד היום ולהתנסות בחינם!
אני אישית התנסתי מעט בשתי הגרסאות ומאוד נהניתי, היום קיבלתי מ-Zen Studios קודים להורדת השולחנות
המקוריים והחדשים ל-Pinball FX 2 כך שבקרוב אעלה סיקור לאתר.
ולסיום, עוד משהו מגניב ביותר, Zen חברו ל-Marvel (כן כן, מארבל!) ליצירת אוסף שולחנות פינבול מרהיבים
של דמויות וסדרות מארבל!!
השולחנות יצאו להורדה ככל שולחן לפלטפורמת ה-Pinball FX 2 ול-PS 3 כמשחק נפרד בשם Marvel Pinball
(לא כזה משנה כי המחיר נשאר זהה).
השולחנות הראשונים שהם עומלים עלייהם הם של - Spiderman, Wolverine, Blade ו-Iron Man!
סרייה חזקה ביותר! וכרגע מתקיים באתר של מארבל פינבול (קישור למעלה) סקר לגבי השולחן הבא
שהם יכינו, המעריצים מכריעים! האופציות הן: Ghost Rider, Captain America, Hulk. Fantastic Four!
השולחנות הראשונים מגיעים ממש בקרוב (לפני סוף השנה), וכמובן טריילר:
קיבלתי את Zen Pinball מהפלוס ואני חייב לציין שממש ממש לא התרשמתי, אני אוהב כשמשחקי וידאו של פינבול הם יותר ארקיידים כאלה ושיש להם מגוון של אפשרויות אינטואיטיביות להפעיל בלוח, אני ממש לא אוהב את הניסיון להיות "ריאליסטיים", זה הופך את המשחק למאוד לא מושך בעיניי.
בקטע הזה אני חייב לציין לטובה את Pokemon Pinball (גם לGBC וגם לGBA) שמאוד מאוד אהבתי, הלוואי שהיו עוד משחקי פינבול בסגנון הזה.
פורסם:
שלישי נוב' 30, 2010 ב-11:43
הממ כן, אני מניח שזה משתנה מאדם לאדם ולפי הטעם כמו רב הדברים, זה קיים בעוד סוגים של ז'אנרים
כמו מירוצים למשל, יש משחקי מירוץ יותר ריאליסטיים ויש יותר ארקידיים, במירוצים אני מעדיף
משחקים ארקידיים וריאליסטיים לא עושים לי את זה, אבל בפינבול בתור מישהו שכמעט קנה
מכונה מקורית חח אני מאוד שמח לשחק במשהו שנותן לי תחושה כמה שיותר מציאותית
מי שלא שיחק פינבול ממש (ואני לא מדבר סתם בקניון להכניס 2 שקל ולהפסל אחרי דקה או שתיים) לא יודע באמת
מה זה מכיל, גם אני לפני כמה שנים האמת לא ידעתי, אמנם נהניתי מדי פעם לשלוח את הכדור ולנסות להעיף
אותו לכל מיני מקומות בלי שיפול לאמצע - אבל לא באמת ידעתי מה עוד אפשר לעשות ומה המטרה.
אז ככה, קצת בקצרה מה עוד מעניין בזה:
+ קודם כל לכל שולחן יש איזשהו Theme כמו ששמתם לב, בין אם זו סרט, סדרת טלוויזיה,
משחק או אפילו משהו כללי כמו "טירה רדופה" או "חייזרים", כל דבר אפשרי!
+ לכל משחק נכתבת עלילה בהתאם לנושא המשחק אשר מורכבת מסט חוקים המגדירים את המשימות במשחק, מרכיבי
הנקודות, דרך ההתקדמות וכו'. העלילה היא מה שמבדילה בין משחקי הפינבול השונים.
+ לוח המשחק מעוצב על פי הנושא הנבחר, מותאם לחלוטין לעלילה, ובדרך כלל עמוס במאפיינים ברוח נושא המשחק.
לכל משחק נכתב פסקול גם הוא על בסיס נושא המשחק המשלב מוסיקה, אמרות ידועות ועוד.
+ כחלק מהסגנון של הלוח, יש חלקים מיוחדים לכל פינבול - אם מדובר בשולחן של ספדרמן אז תוכלו לראות
שם את ספיידי ואוייבים אחרים, לדוגמה, בבטאמן אולי את מכונית שלו, את ה-Bat Cave וכדומה.
רובם עושים שימוש כלשהו במשחק - ע"י הכנסת הכדור למקומות מסויימים אפשר לפתוח אופציות חדשות או
להפעיל את האביזרים הללו שגורמים לעיתים לשינויים במשחק ולעיתים פשוט נותנים בונוסים מיוחדים.
+ לכל משחק יש מטרה או מטרות מסויימות שהן ממש מוגדרות עליו, במשחק מסויים למשל עלייכם לאסוף
את כל "האוצרות" (נגיד אינדיאנה ג'ונס), שאת זה אפשר לעשות בעזרת הכנסת הכדור למקומות מאוד ספציפיים
או השלמת "קווסטים" מסויימים כדי לקבל חפצים, את החפצים שהשגתם למשל בד"כ רואים בעזרת חיווי
של אור שדולק על המשבצת של החפץ על הלוח וכו' יש הרבה משימות שאפשר לעשות בכל משחק!
+ חוץ מהמטרות והקווסטים אפשר להפעיל במשחק מודים מיוחדים בעזרת הכנסת הכדור למקום מסויים
או באמצעים אחרים כמו ניקוד מסויים בזמן מסויים וכו', המודים משנים את האופן שבו עובד המשחק,
למשל מוד מוכר הוא ה-Wizard Mode שאליו מגיעים רק לאחר צבירת נקודות רבות (תלוי לפי המשחק).
+ ככל שמשתפרים ניתן לשחק לאורך זמן רב יותר, לבצע יותר משימות ולפתוח יותר חלקים בלוח המשחק,
כמובן לזכות ביותר נקודות וכו', ככה שיש פה עניין של סקילז וזה גם תחרותי, ניתן להתחרות לייב נגד אנשים
אחרים או לנסות להשתחל ללוח הניקוד העולמי.
אם מעניין אותך אפשר למצוא עוד מידע: כאן או כאן למשל (:
ויש עוד המון דברים מגניבים שמרכיבים את המשחק ושונים משולחן לשולחן, הפינבולים היו מאוד פופולאריים
בשנות ה-80 וה-90 (וגם הרבה לפני כן, הם התחילו בשנות ה60 אפילו והתקדמו הרבה), עד היום ישנה חברה
גדולה בשם Stern, הם ייצרו בשנים האחרונות כמה פינבולים ממש!! מגניבים כמו: שר הטבעות, פאמילי גאי,
24, CSI, אוסטין פאוורס, שודדי הקאריביים, סימפסונס, טרמינייטור 3 ועוד.
הפינבולים האחרונים שהם ייצרו ועדיין מוכרים (כל פינבול בד"כ מוגבל למספר מסויים של שולחנות) הם:
שרק, ספיידרמן, איירון מן, אווטר ועוד.
ווואו,יפה.
הוספת לי באמת הרבה על פינבול, חשבתי על זה בדרך מאוד שטחית.
פורסם:
שלישי נוב' 30, 2010 ב-17:48
He's a Pinball wizard!
בתכלס הפינבול הומצא קצת לפני שנות ה60 של המאה הקודמת.
ההיסטוריה של הפניבול עוד מתחילה ממשחק בשם Bagatelle שהפך לפופלרי בשנת 1777 בחצרו של המלך לואי ה14. אך השכלול של המשחר והפיכתו לפניבול ראושני - עוד ללא פליפרים אך עם בוחנת הדיפה - נוצר בשנת 1871 על ידי מונטיגו רדגרייב.
טוב מספיק להעתיק מויקיפדיה
אבל חייבים להודות שזה מדהים כל פעם מחדש איך משחקים נשמרי מעל 200 ואף 300 שנה פינבול, כשאעשה את המיליון הראשון שלי מסרטים אני אקנה לי שולחן זה בטוח
_________________ The Church of the Flying Spaghetti Monster
The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
Slim מנהל אתר
פורסם:
שלישי נוב' 30, 2010 ב-18:23
חחחח יש לי ספר בשם The Ultimate History of Video Games (ממליץ אגב) והספר מתחיל בהסבר
על פינבולים וההיסטוריה שלהם אתם יודעים שבעבר במקומות מסויימים פינבולים נחשבו כלי הימורים ואפילו הוצאו מחוץ לחוק?
בכל מקרה, לבינתיים במחיר של כ-36 ש"ח אתה יכול לקבל 4 שולחנות ווירטואליים או 9 ש"ח לשולחן אחד אני עכשיו סיימתי לשחק בשני שולחנות אקסקלוסיביים ל-Pinball FX 2 (גרסאת ה-x360)
וממששש נהניתי! על אחד מהם יש כרגע טורניר אבל אני צריך עוד להשתפר הרבה XD הפרסים שהם מחלקים הפעם
זה Marvel Pinball שייצא ממש בקרוב! אבל אני בכל מקרה אקבל אותו אז לא נורא ^^'
יש גם נקודות שצוברים במשחק בכל השולחנות וכך עולים רמות ומקבלים הישגים ובונוסים אחרים הם אגב כל כך השקיעו בכל שולחן שהם יצרו אשכרה מדריך לשולחן עם כל הפרטים עליו ממש כמו שמקבלים
אם קונים שולחן אמיתי ^^
בתכלס הפינבול הומצא קצת לפני שנות ה60 של המאה הקודמת.
ההיסטוריה של הפניבול עוד מתחילה ממשחק בשם Bagatelle שהפך לפופלרי בשנת 1777 בחצרו של המלך לואי ה14. אך השכלול של המשחר והפיכתו לפניבול ראושני - עוד ללא פליפרים אך עם בוחנת הדיפה - נוצר בשנת 1871 על ידי מונטיגו רדגרייב.
טוב מספיק להעתיק מויקיפדיה
אבל חייבים להודות שזה מדהים כל פעם מחדש איך משחקים נשמרי מעל 200 ואף 300 שנה פינבול, כשאעשה את המיליון הראשון שלי מסרטים אני אקנה לי שולחן זה בטוח
לפני שכתבת שזה מויקיפדיה
חשבתי לעצמי: "מאיפה לעזעזאל הוא יודע את זה? יש לו תואר ראשון בפינבול או משהו?!"
פורסם:
שלישי נוב' 30, 2010 ב-19:53
ידע זה כוח!
so stay at school, dont do drug and drink your milk!
if you don't,
I PITTY THE FOOL!
_________________ The Church of the Flying Spaghetti Monster
The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
MARIO שחקן על
פורסם:
שלישי נוב' 30, 2010 ב-19:57
פינבול של וובלרין בלי דדפול שיירה לך בכדור ויזרוק שורות שנונות בקולו של נולאן נורת'? ביזיון!
פינבול זה כיף, לצבור ולצבור נקודות כדי לראות עד כמה אתה טוב בקצב מהיר וראוי!
Slim מנהל אתר
פורסם:
חמישי דצמ' 09, 2010 ב-15:35
הפינבול של וולברין מגניב לגמריי עם סייברתות', סנטינל וסילבר סאמורי!
האמת שהפינבול שאני הכי אהבתי (ואפילו אליס התמכרה) הוא הפינבול של בלייד - WOW
הוא פשוט מצוייןןןן מעוצב כל כך טוב ומגניב! משימות כיפיות, יש אפילו חנות שאפשר לקנות לבלייד
אביזרים ונשקים בעזרת כסף שצברתם (ע"י ביצוע משימות והכנסת הכדור למקומות מסויימים) שבעצם
נותנים לכם בונוסים מגניבים ונקודות
ממליץ בטירוף! השולחנות יצאו אתמול נדמה לי ל-Xbox Live ובימים הקרובים אמורים להגיע
גם ל-PSN בתור חבילה נפרדת מ-Zen Pinball (כדי לא להכריח אנשים לרכוש את Zen כדי לשחק בהם)
צפה בנושא הבא צפה בנושא הקודם
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה