|
|
|
| מחבר |
הודעה |
I.T.P
מנהל

|
פורסם:
ראשון מרץ 18, 2012 ב-10:30 |
 |
היי חברה,
יצא לי להלוות ויטה מחבר לסופ"ש בשביל לשחק קצת באנצ'רטד. ואני חייב לציין שהמשחק הזה אכזב אותי ברמות מטורפות, כל כך אכזב אותי - שהייתי חייב לפתוח על זה נושא ולציין את כל החסרונות שנתקלתי בהם.
אני אפילו הולך לחלק אותם לקטגוריות:
שליטה:
הקטגוריה הזאת היא הפושע העיקרי בכל הסיפור, הם הצליחו לקלקל את הנוסחה המדהימה של אנצ'רטד בכל כך הרבה מובנים שזה אפילו לא מצחיק. הבעיה העיקרית פה זה הניסיון הטפשי במיוחד לשלב שליטת מגע במקומות שהיא לא שייכת, וזה נעשה בצורה כל כך מכוערת שזה אפילו לא מצחיק!
1. רימונים - הדרך היחידה לזרוק רימון היא באמצעות מגע, עכשיו כאילו שזה לא מספיק, אתה צריך ללחוץ על אייקון שבכלל נראה כמו חלק מהחיווי שלך לכמה רימונים יש לך ולא נראה כמו כפתור בשיט, וכאילו שזה לא מספיק, הדרך היחידה לכוון לאן אתה זורק את הרימון היא לגרור את האייקון הזה אל המקום שאליו אתה רוצה לזרוק!
מיותר לחלוטין לציין שזה הופך את הרימונים למדוייקים מדי, אבל איטיים מדי. כלומר אתה יכול לבחור בדיוק לאיפה לזרוק, אבל אתה צריך לשנות לחלוטין את התנוחה של היד על המכשיר בשביל לעשות את זה, ובזמן הזה יורים עלייך. טמטום חסר כל הגיון אפילו לא מתאר את זה.
2. טיפוס ופלטפורמות - המקום היחיד שבו יש לך אפשרות לא להשתמש בשליטת המגע, זה בטיפוס על פלטפורמות. השליטת מגע מאפשרת לך לגעת בקלילות בפלטפורמות שאתה רוצה שדרייק ילך אליהם והוא עושה את זה באופן אוטומטי, להגיד שזה מיותר לחלוטין אני לא צריך, כי עובדה שאתה לא חייב להשתמש בזה...
אז למה להתלונן? כי לא רק שזה לא ניתן לכיבוי, והרבה פעמים הפלטפורמות הן כל כך לא ברורות שזה אשכרה עדיף לעשות Swipe רנדומלי על המסך בשביל לראות איפה הפלטפורמה, בשאר הזמן הפלטפורמות שאתה יכול לגעת בהן בוהקות בצורה בולטת מאוד עוד לפני שבכלל התקרבת אליהן, בשביל להגיד לך שאפשר לטפס אליהן. אני שיחקתי בהארד והיה את זה ולא ניתן לכבות את זה בשום צורה!
3. Reload - רוצים לעשות Reload באופן ידני? איזו הפתעה! Touch Controls Only! בשביל לבצע את זה צריך לגעת באייקון של הנשק בפינה השמאלית העליונה.
4. Melee - רוצים להרוג אויב באמצעות Melee? אני מניח שלא תופתעו לשמוע ששוב צריך באמצע לעזוב את הכפתורים ולעשות תנועות מיותרות על המסך, למרות שיש כפתור (ריבוע) שמוקדש רק לזה!
5. Aiming - רוצים לכוון בצורה מדויקת על אויבים? אז זהו, שנדפקתם! האנאלוגים המדהימים של הויטה סובלים בטירוף מהעובדה שהמשחק מאוד מאוד מאוד אדיש, וגם ברגישות הגבוהה ביותר שניתן לשים, לוקח משהו כמו 10-15 שניות לעשות סיבוב של 360 מעלות כשאתה מסתכל דרך הכוונת. מעצבן? זה עוד לא הכל!
המשחק דוחף לנו לגרון את הMove Around motion control, מה שאומר שלהוזיז א המכשיר באוויר מאפשר לך לעשות כיוונונים עדינים של הירי שלך, למה זה בעיה? כי לא ניתן לכבות את זה, וכל תנועה קטנה שאתה עושה עם המכשיר (במיוחד מישהו כמוני שהידיים שלו באופן טבעי לא יציבות לחלוטין) גורמת לכך שהלך לך ההדשוט שלך (אני בכלל לא מדבר על הזיהוי פגיעה המחורבן של המשחק, זה כבר נושא בפני עצמו).
6.Stupid Gimmicks - נכון שכששיחקתם באנצ'רטד 1, ממש רציתם כל 5 מטר לשלוף את המצלמה של דרייק לצלם את המקום שהוא נמצא בו בשביל הספר טיולים שלו? נכון שהדבר היחיד שהיה חסר במשחק, הוא שכל פעם שדרייק מוצא חפץ או מסמך חשוב, צריך לשפשף ממנו באופן ידני את כל האבק קודם או להרכיב אותו כפאזל? נכון שהייתם שמחים עם באמצע סצנת בריחה מבניין בוער דרייק יצטרך לחתוך באופן ידני סדין שמפריע לו באמצעות תנועות יד על המסך?
אז זהו, שאף אחד מהדברים האלה לא היה נחוץ למשחק, והביצוע שלהם הוא כל כך לקוי שמביך לתאר אותו בכלל.
חשבתם שנגמר הטענות? נופ, אני רק מתחיל
גראפיקה:
1. איכות נמוכה? בואו נגיד ככה, משחק PSP זה לא, אבל זה ממש ממש ממש לא מרשים בתור משחק ויטה, בייחוד כשמסתכלים על משחקים אחרים כמו וייפאאוט, UMvC3, ריימן אוריג'ינס, בלייזבלו, ואחרים. המשחק לא רץ על הרזולוציה הטבעית של הויטה, ויותר מזה, הרבה מהאפקטים שם הם כל כך מפוקסלים ומזוויעים, שאפילו על כאוס רינגס באייפון ראיתי יותר טובים.
הנה דוגמא:
2. אופטומיזציה נוראית: למרות כל מה שאמרתי למעלה על הגרפיקה, המשחק עדיין לא זז בקצב אחיד! כל הזמן יש האטות, כל פעם שיש יותר מדי נוף, כל פעם שיש יותר מדי אויבים, זה מגיע למצב שהמשחק אף פעם לא מתקרב ל40-50 פריימים לשניה, שלא נדבר בכלל על 60. ובפעמים שהמשחק מאט בכוונה בשביל אפקט דרמטי, אני כבר כל כך רגיל להאטות שזה היה נראה כאילו זה לא מכוון.
3. מודלים לא מרשימים: כמה שצחקתי על מי שאמר שהמודלים של רזידנט איוול החדש מתקרבים לרמה של אנצ'רטד, עכשיו שששיחקתי בו אני ממש לא צוחק. אני עדיין חושב שהויטה יכול בקלות להרבה יותר, אבל שום דבר במשחק הזה לא הרשים אותי גראפית, לא הסביבה (פיקסליזציה וחרא של AA) לא המודלים (עיניים מוזרות והבעות פנים "מתות" וחרא של AA) ובטח שלא האש והאפקטים (ראו למעלה) בקיצור, חרא של עבודה
סאונד
1. עיצוב סאונד: מה כבר יכול להיות גרוע בסאונד, אתם חושבים לעצמכם? נכון כל המנגינות המגניבות שיש באנצ'רטד 1-3 ברקע ברגעים המתאימים? קחו את אותן מנגינות, ותדחפו אותן באקראיות מוחלטת לסצנות מינורות. וקיבלתם את גולדן אביס. זוועה.
יש לי עוד טענות, אבל אני אסכם: משחק נוראי שנעשה על ידי צוות שרגיל לייצר משחקים בינוניים (המנהל שלהם אפילו הודה בThe Tester שמדובר ב40 איש סה"כ) ואני הרבה הרבה פחות נהניתי ממנו מאשר מהאנצ'רטדים האמיתיים. 6.5-7.0 בסולם ITP. אם תשחקו את זה בלי לצפות לאנצ'רטד, תהנו ממנו, אבל אם תצפו לאנצ'רטד - תתאכזבו בגדול.
מה שבטוח, 50$ זה לא שווה, אולי 30, וגם זה בלחץ ופשוט בגלל שיש הרבה תוכן. |
 |
hcsp1
חבר צוות

|
פורסם:
ראשון מרץ 18, 2012 ב-15:25 |
 |
וואו! אסור לתת למישהו לגעת בדברים של נאטי דוג אה? הורסים להם את כל העבודה.
בהדגמות נראה שהטאץ' סקרין הוא לא חובה בכלל אבל אם דפקו גימיקים כאלה מטומטמים כמו שכתבת אז בעצם הלכה המשמעות של "לא חייבים להשתמש בטאץ' סקרין"... אהבלים  |
_________________ No Copyright Law In The Universe Is Going To Stop Me!!!
 |
|
|
 |
eyal708
שחקן מכור

|
פורסם:
ראשון מרץ 18, 2012 ב-16:02 |
 |
יחסית לכל הטענות נגדו נתת לו ציון לא כל כך גרוע... |
 |
I.T.P
מנהל

|
פורסם:
ראשון מרץ 18, 2012 ב-16:58 |
 |
| eyal708 כתב: |
| יחסית לכל הטענות נגדו נתת לו ציון לא כל כך גרוע... |
כי הטענות הם בהשוואה למשחקי אנצ'רטד של נוטי דוג, שהם כולם משחקי 9-9.5 בעיניי (הראשון 9, השניים האחרים 9.5)
יחסית לעובדה שהם צוות בינוני, 6.5-7.0 זה לא רע. זה לא שהמשחק הוא בלתי שחיק או מכוער להחריד. עדיין יש שם סאונד באיכות גבוהה, גרפיקה טובה יותר ממה שאתה רגיל לראות על מכשיר ניידים, ועוד יתרונות אחרים שציפית להם.
ההתעללות המוחלטת שהם עשו והחוסר ליטוש המחריד שיש שם, בנוסף לבינוניות שנוטפת מכל המשחק, זה מה שמעצבן אותי כל כך שפרקתי על המשחק את כל מה שאגרתי.
מה זה השטויות האלה רימונים טאץ' בלבד? למה לעזאזל כל הQuick Time Events הוחלפו בפקודות טאץ'? למה אין שום אלטרנטיבה ללהשתמש בטילט ובטאץ' במיליון ואחד גימיקים שמפוזרים במשחק? אפילו להרים אוצר מהרצפה (!!!!) אי אפשר בלי טאץ', ולפעמים אתה צריך לעשות את זה תוך כדיי הסחפות במפל סוער.
ואגב, מתברר בדיאבד שלפחות אחת מהטענות שלי לא נכונה, אפשר לעשות רילואד ידני עם למטה על הדיפאד. המשחק פשוט לא רושם את זה אף פעם! |
 |
Yaniryb
אחראי פורום

|
פורסם:
שני מרץ 19, 2012 ב-11:23 |
 |
תשמע אני זוכר שאמרו לפני שהוא יצא שהשליטת תאץ תהיה לא מחויבת מציאות אלא אופציונלית חוץ מבמקרים ספציפים, תן בדיקה נוספת לגבי זריקת רימון ועוד שאר הדברים שהתאוננתה עליהם.
לגבי מודלים וסאונד יכול להיות שני הסברים (אני ילך מהסביר לפחות):
1) זה משחק השקה אז זה הייה צפוי להמון גימקים תזכור תווי והדי אס שני המכשירים ברוב שלבי חייהם(יותר הווי) סבלו מזה שחברות דחפו לפחות גיימיק אחד מעצבן, אז אתה יכול להסתכל על זה ככה זה משחק השקה והבאים בתור יהיו טובים יותר.
2) אני זוכר כמה שמעות לפני כמה שנים שהמשחק UC GA(לא הייה שם רק תמונות) ואמרו שהוא אמור לצאת לPSP בכלל אז יכול להיות שהוא ניראה/נשמע לא כזה טוב כי הוא תוכנן במקור להיות משחק PSP ובאמצע התהליך המירו אותו לויטה.
בגדול ניראה משחק נחמד למשחק השקה. |
_________________ תקשיב אני יקטר כאן כמה שבא לי וגם אם בע לי אני יכתוב בשגיות קתיב יש לכ בהיה עם זא?! אם מישהו כאן אכי אוהב את ריימן זה אני ויש לי סכות להגיד כאן מה שבע לי! אז SUPER טמבל תקשיב אני היה מופתה אם יש לך חברים ביכלל אם כל הערות המצבנות שלך סתום! כבר
Wise man once said, put your brain in gear before activating your fingers! Be smart! |
|
|
 |
Yanivle
שחקן גיבור

|
פורסם:
שני מרץ 19, 2012 ב-12:19 |
 |
יניר, פיספסת את העניין:
90% ממשחקי ההשקה שיצאו לקונסולה כלשהי הם דרעק גימיקי. ועם זה אני מוכן לחיות,
מהסיבה שרוב משחקי ההשקה הם: 1. סדרה בינונית-חלשה 2. כותר בודד שספק
תשמע עליו אי פעם שוב
פה עשו את אותו השימוש אך באחד המותגים החזקים של הPS, וזאת עבור קידום מכירות
בשביל הVISTA, ומדובר פה במשחק בינוני.
ובכנות, לא באמת ציפינו לאנצ'רטד שאנחנו מכירים, כשהכריזו שהוא יוצא ככותר השקה,
ועוד של מפתחת אחרת.
סתם קידום מכירות צבועי |
|
|
|
 |
hcsp1
חבר צוות

|
פורסם:
שני מרץ 19, 2012 ב-14:02 |
 |
| Yanivle כתב: |
יניר, פיספסת את העניין:
90% ממשחקי ההשקה שיצאו לקונסולה כלשהי הם דרעק גימיקי. ועם זה אני מוכן לחיות,
מהסיבה שרוב משחקי ההשקה הם: 1. סדרה בינונית-חלשה 2. כותר בודד שספק
תשמע עליו אי פעם שוב
פה עשו את אותו השימוש אך באחד המותגים החזקים של הPS, וזאת עבור קידום מכירות
בשביל הVISTA, ומדובר פה במשחק בינוני.
ובכנות, לא באמת ציפינו לאנצ'רטד שאנחנו מכירים, כשהכריזו שהוא יוצא ככותר השקה,
ועוד של מפתחת אחרת.
סתם קידום מכירות צבועי |
ואני חשבתי שכבר יצא ווינדוס 7 0_0 |
_________________ No Copyright Law In The Universe Is Going To Stop Me!!!
 |
|
|
 |
I.T.P
מנהל

|
פורסם:
שני מרץ 19, 2012 ב-14:02 |
 |
לא אכפת לי אם יש דרך שאפשר לעשות את זה אם זה לא רשום בשום מקום!
ויניר, באמת פספסת את הפואנטה. אני לא אומר שהמשחק חרא - עובדה שנתתי לו 6.5-7.0 ולא פחות מזה - אבל הוא בינוני להחריד, משהו שאני לא מוכן לקבל אותו ממשחק אנצ'רטד.
נכון שידעתי לא לצפות למשחק של נוטי דוג, אבל ציפיתי לפחות לרמה דומה לReady at Dawn, שעשו את גוד אוף וורים של הPSP. ולא קיבלתי אפילו משהו קרוב לזה. |
 |
|
|
|
|
|
צפה בנושא הבא
צפה בנושא הקודם
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|